FAQ

Home/Index

Welkom bij decals.nl, leverancier van custom made decals voor de modelbouw. Het bedrijf is ontstaan uit onze hobby, namelijk het bouwen van miniatuurtrucks in de schaal 1:50. Voor de decals beschikten wij over de bekende printers maar helaas is hiervan de onderdelenvoorziening stop gezet waardoor wij verder zijn gaan kijken naar nieuwe mogelijkheden. Deze mogelijkheden waren er zeker maar was dit niet meer hobbymatig uit te voeren. Vanaf 2013 zijn de krachten dan ook officieel gebundeld en onder gebracht in het bedrijf Decals.nl. Bij ons kunt u terecht voor al uw custom made decals in elke mogelijke schaal. Een noviteit van onze printer is dat wij naast de gebruikelijke kleuren (CMYK, wit en metallic,) . We kunnen 500 kleuren metallic printen. Ook is het nu mogelijk om op folie te printen in plaats van decals. En zelfs mogelijk om letters/logo’s te snijden. Kortom hoogwaardige en krasbestendige decals van zeefdruk kwaliteit.

Kortom neem eens rustig een kijkje op onze site. Voor vragen kunt u altijd een e-mail sturen, wij streven ernaar om uw e-mail binnen 48 uur te beantwoorden.

Graag tot uw dienst,

logo

Klaas-Jan van Wendel

 

Aanleveren foto’s

Uw opdracht kunt u e-mailen naar info@decals.nl. Lever uw foto’s aan volgens onderstaand voorbeeld. Neem uw foto’s zo recht/haaks mogelijk. Van logo’s ontvangen wij graag een close up opname. Hoe beter/duidelijker uw foto’s en/of opdracht hoe beter wij aan uw wensen kunnen voldoen. Foto’s zo groot en duidelijk mogelijk naar ons toe mailen. Indien u beschikt over bestanden van logo’s dan deze graag aanleveren in ai, eps of pdf bestand. Leest u a.u.b. ook onze FAQ op deze site aandachtig door voor u uw opdracht verstuurd.

 

Aanleveren bestanden

Het aanleveren van kant en klare bestanden is bij ons ook mogelijk. Deze kunt u aanleveren als volgt:

-AI (Adobe Illustrator) bestand
-CDR (Corel Draw) bestand
-EPS (vector) of PDF bestand

Aanleveren in andere bestandsformaten is niet mogelijk. MS Word, photoshop, paint, PowerPoint, Publisher en Autocad bestanden kunnen wij dus niet verwerken. Indien u tekenwerk, gemaakt in deze bestandsformaten, opslaat als pdf is verwerking moeilijk. Indien u tegen problemen hiermee aanloopt kunt u altijd contact met ons opnemen en wij zullen u tot zover onze mogelijkheden trachten te helpen. Let wel, bij aanleveren op bovenstaande manieren zijn wij niet verantwoordelijk voor de kwaliteit van de afdruk daar het niet ons eigen tekenwerk is wat door ons afgestemd word op de manier waarop onze printer werkt.

FAQ (Frequently Asked Questions)

1-    Kleuren, alleen kleurnummers zoals PMS en RAL kunnen wij bij benadering printen. Een kleine afwijking is altijd mogelijk maar zal getracht worden tot het minimum beperkt te worden. Exacte kleuren zoals de door u gebruikte lak is zelden haalbaar. Beschikt u over PMS of RAL kleurnummers dan deze altijd in uw opdracht vermelden.

2-    Special Paint, kunnen soms ook als decal afgedrukt worden. Echter is dit altijd op basis van uw foto welke als basis dient. Deze foto’s dienen dan ook van zeer goede kwaliteit te zijn. Zo scherp mogelijk, genomen onder een hoek van 90 graden en zonder flits i.v.m. schitteringen. Ten alle tijd zal het eventuele reliëf onder de special paint dus ook in uw decals terug te zien zijn. Denk hierbij aan naden en randen in de carrosserie van het voertuig.

3-    Drukken jullie het vel zo vol mogelijk?, Ja wij drukken uw vel zo vol mogelijk. Wij gaan altijd uit van een set decals voor 1 miniatuur en de overgebleven ruimte op het decal vel word vol gezet met zoveel mogelijk sets van dezelfde miniatuur. Wilt u meerdere miniaturen maken moet dit dus altijd aangegeven worden in uw opdracht. Worden dit meerdere vellen zal dit ook van invloed zijn op de prijs.

4-    Ontvang ik een proefdruk?, Ja u ontvangt altijd via de e-mail een proefdruk ter controle. Hierop kan je controleren of het formaat juist is en of er niets ontbreekt.

5-    Hoe breng ik decals aan?, Decals zijn watertransfers zoals de meeste mensen kennen uit bouwdozen. De decals knipt u uit, legt deze in een bakje met lauwwarm water (60-120 seconden), vervolgens legt u dit met het schutpapier op zijn plaats op het model waarna u de decal van het papier af kunt halen (eventueel met behulp van een pincet). Het water wat onder decal zit, eronder uit vegen met een stukje siliconen( stukje van een raamtrekker) Zachtjes na deppen met een stukje keukenpapier (vooral niet wrijven) en eventueel na bewerken met microsol om de decal mooi op het miniatuur aan te laten sluiten. Decals hebben altijd bescherming nodig van blanke lak.

6-    Hoe bescherm ik decals?, Decals werkt u af met blanke lak. Dit is een must anders zullen de decals op den duur gaan verkleuren en vergelen. De blanke lak dient op waterbasis te zijn zoals Tamiya X22 (te verkrijgen in de modelbouwzaak) of acryl lak. Wij raden u altijd aan dit vooraf met een stukje rest afval te testen. Het zou zonde zijn als u decals in deze laatste stap vernield worden. Let ook op bij het gebruikt van spuitbussen dat deze drijfgassen bevatten en deze ook de decals aan kunnen tasten.

7-    Hebben jullie ook een winkel?, Nee, wij hebben dit bedrijf naast onze fulltime baan wij werken dan ook zoveel mogelijk via de digitale snelweg en postorders.

8-    Wat is jullie levertijd?, Wij streven naar een levertijd tussen de 5 en 8 weken dit alles is ook afhankelijk van de snelheid van betaling en goedkeuring van de proefdruk van uw zijde. Ten alle tijd word uw opdracht pas verzonden na volledige betaling van de factuur.

9-    Ik ben een nieuwe klant, U bent van harte welkom! Houdt u echter wel rekening met het feit dat wij niet voor onze lol uw tekening maken. Hier gaat veel tijd inzitten. Het kan zijn dat wij u een aanbetaling vragen voor u een proefdruk ontvangt. Hiervoor ontvangt u een factuur en het aanbetaalde bedrag zal in mindering worden gebracht bij de eindfactuur.

 

10- Ik wil een opdracht herhalen, In dat geval word een eerdere opdracht nogmaals geprint. De kosten hiervoor zijn €20.00 incl. btw exclusief verzendkosten.. Elke verandering die in een eerdere opdracht gemaakt moet worden word gezien als een nieuwe opdracht en ook als zodanig berekend.

11- Wat zijn de kosten?, Na ontvangst van uw opdracht ontvangt u van ons eerst een prijsopgaaf. Pas na uw goedkeuring hiervoor zullen wij uw opdracht verder verwerken tot een proefdruk. Gemiddeld kost een A4 vel decals ± 50 euro.

Gebouwde modellen

Foto album met modellen gebouwd door onze klanten met decals van Decals.nl